LİSELER ARASI 3D TASARIM ATÖLYESİ VE YARIŞMASI

Ekibini Kur! Hayal Et ve Tasarla! 3D Yazıcı ile Üret!

Darüşşafaka Lisesi tarafından günümüzün yenilikçi teknolojilerinden biri olan 3D teknolojilerini kullanarak, lise çağındaki öğrencilerde tasarımsal düşünce becerisini geliştirmek, tüketmek yerine üreten gençlerin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla düzenleniyor. İlk kez 2016 yılında gerçekleştirilen ve Türkiye genelindeki tüm ortaöğretim öğrencilerine açık olan Liseler Arası 3D Yazıcı Atölyesi ve Yarışması’nda karşılaşılan problemlere 3D yazıcı teknolojileri kullanılarak yenilikçi çözümler bulunuyor, 3D yazıcı teknolojileriyle yeni ürünler tasarlanıyor ve üretiliyor.

Geleneksel olarak yapılan bu yıl 8. düzenlenen Liseler Arası 3D Tasarım Atölyesi ve Yarışmasına, farklı eğitim kurumlarından 11 takım ve Darüşşafaka Eğitim Kurumlarından 5 takım katılım sağlamıştır. Ön değerlendirme jürisi projeleri değerlenlendirmiş olup, final yarışmasına katılmaya hak kazanan kurumları listelenmiştir.

Katılımcı Okul Takım Adı
İstanbul Özel Anabilim Fen ve Teknoloji LisesiMatine Panel