Okul Sonrası Yaşam

Eğitimin en temel amacı, öğrencilere birey olma niteliklerini kazandırmak ve bu bireyleri hayata hazırlamaktır. Bu hazırlama sürecinde ise hobilerinin olması ve kendileri için okul alanlarının keyifli hale getirilmesi büyük önem taşımaktadır. Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda okul sonrası çalışmaları, akademik çalışmalar kadar önemli bir yer tutmaktadır. Okul sonrası çalışmalarının amacı öğrencilerin liderlik özelliklerini, iletişim becerilerini, sorumluluk, keşfetme ve kendilerine güven duygularını geliştirmek, kişisel beceri ve ilgilerini ön plana çıkarmak, topluma karşı duyarlılık ve sorumluluk gelişimine yardımcı olmaktır. Etkinlikler planlanırken öğrencilerimizin, sosyal, kültürel ve sportif gereksinimlerini göz önünde bulunduruyor, kendi yeteneklerini bilen ve geliştiren, özgüvenli, başkalarının haklarına saygılı ve toplumla uyumlu birer birey olmalarını amaçlıyoruz. Öğrencilerimizi başarılı olduklarında coşkularını yaşamaya ve başkalarının başarılarını da takdir etmeye teşvik ediyoruz.

Okulumuzda basketbol, voleybol, futbol, badminton, masa tenisi, atletizm, dans, hentbol, jimnastik, satranç, florbol ve halk oyunları olmak üzere toplamda 12 farklı branş, 44 kategoride spor faaliyetleri gerçekleştiriliyor. Okulumuz resmi ve özel müsabakalara takımda yer alan öğrencilerimizle katılıyor.