Sanat

Müzik

Darüşşafaka’da her öğrencimizin ilgi ve yeteneği doğrultusunda bir müzik enstrümanı çalmayı öğrenmesini ve kapsamlı bir müzik kültürü edinmesini hedefliyoruz. Müzik dersleri ve okul sonrası planlanan çalışmalarla yeteneklerinin pekiştirilmesi sağlıyoruz. Bir eğitim-öğretim yılı boyunca sahneye koyulan milli ve geleneksel törenlerde öğrencilerimiz yer alarak, çalışmalarını sergileme imkânı buluyorlar. Sene sonu gerçekleştirilen Sanat Gecesi’nde ise okul orkestramızı oluşturan öğrencilerimiz birikim ve yetkinliklerini sunma şansı elde ediyorlar.
Okulumuzun tarihinde olduğu gibi bugün de öğrencilerimiz geleceğin aydınları olarak öğrenim hayatlarında kültürün, sanatın ve yaratıcılığın yolunu kendilerine rehber ediniyorlar.

Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda öğrencilerimiz yetenek ve becerileri doğrultusunda 8 farklı enstrümandan birini seçer ve o branşta alanında uzman eğitimcilerle birlikte çalışır. Bu branşlarla ilgili Darüşşafaka’ya özel bir program takip edilmektedir. Ayrıca öğrencilerimiz yetenek atölyelerinde de bu branşlarla ilgili profesyonel çalışmalarına devam etmektedirler.

Görsel Sanatlar

Darüşşafaka’da öğrenciler, geliştirilen Görsel Sanatlar programıyla hem sanat akımlarını öğreniyor hem de farklı malzemeler ve formlar kullanarak bilgilerini ve becerilerini pratiğe aktarıyor; duygu ve düşüncelerini ifade edebiliyorlar. Böylelikle öğrencilerimiz entelektüel gelişimleri sayesinde bir dünya vatandaşı olarak mezun olmaya bir adım daha yaklaşıyorlar.

Geleceğin liderleri, ilhamını “güzel” ve “iyi” olandan almayı bilen ve tabii ki etrafına ilham verenlerden olabilir ancak. Bunun gerçekleşebilmesi için gerekli olan entelektüel bilgi, estetik bakış açısı ve ilkeli yaratıcılık öğrencilerimize kazandırmak istediği evrensel değerlerdir.

Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda görsel sanatlarla ilgili oluşturulan yetenek atölyelerinde öğrencilerimiz profesyonel olarak da çalışmalar yapıyorlar. Görsel Sanatlar dersinde ortaya çıkarılan ürünler çeşitli platformlarda sergileniyor ve öğrencilerimiz bu konuda destekleniyor.