Öğrenciler okulumuzun tarihinde olduğu gibi bugün de geleceğin aydınları olarak öğrenim hayatlarında kültürün, sanatın ve yaratıcılığın yolunu kendilerine rehber edinmektedirler.
Her öğrencinin ilgi ve yeteneği doğrultusunda bir müzik enstrümanı çalmayı öğrenmesini ve kapsamlı bir müzik kültürü edinmesi hedeflenir. Müzik dersleri ve okul sonrası planlanan çalışmalarla öğrencilerin yeteneklerinin pekiştirilmesi sağlanır.
Öğrencilerimiz yetenek, beceri ve öğretmenlerinin yönlendirmeleri doğrultusunda 8 farklı enstrümandan birine yerleşir ve o branşta alanında uzman eğitimcilerle birlikte çalışırlar. Bu branşlarla ilgili Darüşşafaka’ya özel bir program takip edilmektedir. Ayrıca öğrencilerimiz yetenek atölyelerinde de bu branşlarla ilgili çalışmalarına devam etmektedirler.
Eğitim-öğretim yılı boyunca sahnelenen milli ve geleneksel törenlerde ve etkinliklerde öğrencilerimiz çalışmalarını sergileme imkânı bulurlar. Ayrıca sene sonu gerçekleştirilen Sanat Gecesi’nde ise okul orkestramızı oluşturan öğrencilerimiz birikim ve yetkinliklerini sunma şansı elde ederler.
Darüşşafaka’da öğrenciler, geliştirilen Görsel Sanatlar programıyla hem sanat akımlarını öğrenir hem de farklı malzemeler ve formlar kullanarak bilgilerini ve becerilerini pratiğe aktarırlar. Duygu ve düşüncelerini ifade edebilir, böylelikle öğrencilerimiz entelektüel gelişimleri sayesinde bir dünya vatandaşı olarak mezun olmaya bir adım daha yaklaşırlar.
Geleceğin liderleri, ancak ilhamını “güzel” ve “iyi” olandan almayı bilen ve tabii ki etrafına ilham verenlerden olabilir. Bunun gerçekleşebilmesi için gerekli olan entelektüel bilgi, estetik bakış açısı ve ilkeli yaratıcılık öğrencilerimize kazandırmak istediğimiz evrensel değerlerdir.
Görsel Sanatlar çalışmalarında ortaya çıkarılan ürünler çeşitli platformlarda sergilenir ve öğrencilerimiz bu konuda desteklenir.