SALİH ZEKİ LİSE ÖĞRENCİLERİ ARASI MATEMATİK ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI

Yaptığı çalışmalar ve bıraktığı eserlerle sadece Türkiye’de değil dünyada bilim tarihinin ilk ciddi öncülerinden, taşıdığı “Zeki” mahlasını sonuna kadar hak eden, bir Darüşşafaka mezunu ve öğretmeni, değerli matematikçi Salih Zeki (DŞ’1882) adına ilk kez 2010 yılında İstanbul çapında yapılan matematik araştırma projeleri yarışması; 2015 yılından itibaren ise Türkiye genelinde düzenleniyor.

“Salih Zeki Matematik Araştırma Projeleri Yarışması” öğrencilerin matematik alanında yaratıcı yönlerini ortaya çıkarmak, onları bilimsel araştırma yapmaya özendirmek, öğrencilerin birbirleriyle iletişim ve paylaşımda bulunmalarını sağlamak amacıyla yapılıyor.

Üniversitelerin matematik bölümü öğretim üyelerinden oluşan seçici kurul tarafından değerlendirilen projelerden ön elemeyi geçenler, Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda sergileniyor. İki gün süren sergi ve proje sunumlarının sonucunda seçici kurul dereceye girenleri belirliyor. Yarışmada ilk üçe girenlere çeşitli armağanlar veriliyor.

13.Salih Zeki Matematik Araştırma Projeleri Yarışması Sonuçları Açıklandı!

Darüşşafaka Lisesi’ni 1882’de birincilikle bitiren matematikçi Salih Zeki adına Türkiye genelinde ortaöğretim (lise) öğrencileri arasında düzenlenen “Salih Zeki Matematik Araştırma Projeleri Yarışması” öğrencilerin matematik alanında yaratıcı yönlerini ortaya çıkarmak, onları bilimsel araştırma yapmaya özendirmek ve bu alanda birbirleriyle iletişim ve paylaşımda bulunmalarını sağlamak amacıyla düzenleniyor. 2010 yılından bu yana düzenlenen ve Türkiye’deki tüm lise öğrencilerine açık olan yarışmaya her okul en çok üç projeyle katılabiliyor. Üniversitelerin matematik bölümü öğretim üyelerinden oluşan seçici kurul tarafından değerlendirilen projelerden ön elemeyi geçenler, Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda Mayıs ayında gerçekleşecek Final Sergisi’nde proje sunumlarını yapıyorlar.