Ulu Önderimiz, Vefatının 86. Yılında Darüşşafaka’da Minnet ve Özlemle Anıldı

“Gençliği yetiştiriniz. Onlara bilim ve kültürün olumlu fikirlerini veriniz.
Geleceğin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız.
Özgür fikirler uygulamaya geçtiği zaman Türk milleti yükselecektir.”
Gazi Mustafa Kemal Atatürk

10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma Töreni, Darüşşafaka Eğitim Kurumları tarafından tören alanında gerçekleştirildi.

Törende; Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Güleç, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erman Süsler, Yönetim Kurulu Üyeleri Eşref Biryıldız, Vedat Bayrak, Ulaş Çavdar, Darüşşafaka Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ebru Arpacı ve okul yöneticileri, Darüşşafaka öğretmenleri, öğrencileri ve çalışanları hazır bulundu.

Tören; Ulu Önderimiz için saat dokuzu beş geçe, Darüşşafaka Eğitim Kurumlarındaki Atatürk büstüne Oğuz Güleç ve Ebru Arpacı tarafından çelenk bırakılması ve saygı duruşuyla başladı.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu ve Darüşşafaka Eğitim Kurumları tarih öğretmenlerinden Tarkan Karakılıç tören konuşması yaptı.

Konuşmasında, “Cumhuriyetimizin 100. yılında Ata’mızı anmak; onun en büyük emanetine sahip çıkmak ve Cumhuriyet değerlerine sımsıkı sarılmaktır. Sımsıkı sarılmak değerlere, yarınlara umutla bakmak; çağdaşlığa, barışa, bilime sahip çıkmaktır. İleriyi görebilen ve daha ileriye gitmeyi amaçlayan yeni nesiller yetiştirmek, Mustafa Kemal Atatürk’ü anlamanın ilk adımıdır aslında.” diyen Karakılıç, sözlerine şöyle devam etti:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli kültürdür. Cumhuriyet, zengin Türk millî kültürünün üzerine kurulmuştur.’ diyerek Türk kültürüne verdiği önemi vurgular. Öyleyse yeni neslin de geçmişini iyi bilmesi ve özümsemesi gerekmektedir. Gençlik, tüm faaliyetlerinde Cumhuriyet’e ve Cumhuriyet kurallarına sahip çıkmalıdır. Çünkü tarihte hiçbir lider Atatürk kadar milletinin gençliğine güvenmemiş, onun kadar gençliğe değer vermemiş, onun kadar gençlik ile bütünleşmemiştir.”

Ulu Önderimizin “Benim için en büyük makam ve ödül, Türk milletinin bir ferdi olarak yaşamaktır.” sözünü de hatırlatan Karakılıç, öğrencilere seslenerek:

“Sevgili Gençler, Atatürk demek, ülkemizi öyle bir konuma getirmek demektir ki, dengeleri bizim değiştirdiğimiz, başarılarımızın dilden dile konuşulduğu; sevgi, barış, bilim ve çağdaşlıkla dünyanın ulaştığı en yüksek düzeye ulaşmak ve onu da aşmak demektir. Bunun için çok çalışın çocuklar. Ata’mızı minnetle anmak, çok çalışmak demektir.” dedi.

Tarih öğretmeni Tarkan Karakılıç’ın konuşmasından sonra Darüşşafaka Lisesi 11. sınıf öğrencisi Burhan Doruk T., Orhan Seyfi Orhon’un “Gidiyor” adlı şiirini okudu ve tören, yüreklere çöken hüzün, özlem ve gururla son buldu.

Tarkan Karakılıç’ın konuşmasının tamamını okumak için tıklayınız.

Ada Dijital Ajans