Science on Stage; Avrupa’nın yirmi dört ülkesinden ve Kanada’dan katılan öğretmenlerin bir araya geldiği, etkileşimli ve enerjik bir ortamda yaratıcı ve yenilikçi öğretim yöntemlerini, materyalleri ve bilgileri paylaşmayı amaçlayan bir etkinliktir. Öğretmenler bu fikirleri ve uygulamaları daha sonra kendi okullarında hayata geçirerek, bilim eğitiminin gelişimine katkıda bulunurlar.
Bilim ve teknoloji öğretmenleri arasında kurulu bir iletişim ağı olan Science on Stage Europe, öğretime yönelik fikirlerin karşılıklı olarak paylaşıldığı, bilim ve teknolojinin okul ve toplum için önemine dikkat çeken bir Avrupa Birliği platformudur.
Her üye ülkede iki yılda bir seçilen beş delege öğretmen, Science on Stage Europe Bilim Festivallerine katılarak çalışmalarını diğer ülkelerle birlikte sergiler. Kültürlerarası arası iş birliği, sürdürülebilirlik ve yaratıcılık temalarını işleyen yüzlerce proje; üye ülkelerden seçilen delege öğretmenler tarafından Science on Stage Europe Festivalleri aracılığı ile her iki yılda bir farklı bir ülkede sergilenir.
Türkiye, bu organizasyona Science on Stage Türkiye olarak 2014 yılında katılmış olup, 7 Mayıs 2016 tarihinde Ankara’da Nazım Hikmet Kongre Merkezi’nde 2. Ulusal Bilim Festivalini gerçekleştirdi. Festivale Darüşşafaka Okulları’ndan iki sunum davet edildi.
1. Fen-Matematik ders materyallerinin tasarlanıp üretilmesinde kullanılan 3D teknolojileri (Metin Korkmaz, Fizik Öğretmeni)
2. Sinir hücrelerinde uyartının iletiminin basketbol senaryosu ile anlatımı (Ayşegül Sevimay, Biyoloji Öğretmeni)