Rahmi Koç Müzesi Lengerhane Gezisi

“BİREY VE TOPLUM” Ünitesi kapsamında “İletişim ve Kitle İletişim Araçları” konumuzu pekiştirmek amacıyla 7. Sınıflarımızla Rahmi Koç Müzesi Lengerhane Gezimizi gerçekleştirdik.

Öğrencilerimiz; derste işledikleri İletişim ve tarihçesini bir kez de müze rehberinden dinledi.

Lengerhane Binası İletişim katında bulunan İletişim araçları, özellikle 1876’da patentlenen Edison Telgrafı ve şeması, 1910-1945 yıllarına ait radyolar, ahşap telefonlar, 1950’lerin siyah-beyaz televizyonları dikkat çekti.

Matbaa bölümünde öğrencilerimiz matbaanın tarihçesini dinlerken kullanılan makineleri ve matbaanın işleyişini gördüler.

İletişim konusunda gerçekleştirilen eğitim etkinliğinin yanı sıra Tersane Bölümü’nde de kısa bir keyif gezisi yapan öğrencilerimiz hem eğlendi hem öğrendi.