İstanbul Gelişim Üniversitesi Gastronomi Bölümü öğrencileri Aşure Günü’nde Darüşşafaka’daki kardeşlerini yalnız bırakmadı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Gastronomi Bölümü öğrencileri bir Türk geleneği olan Aşure Günü için sabahın erken saatlerinde başlayan hazırlıklarını tamamladı. Bu kez Darüşşafaka’da eğitim-öğretimlerini sürdüren öğrenciler için kollarını sıvayan Gastronomi Bölümü öğrencileri, yaptıkları lezzetli aşureleri öğrencilere dağıttı. Gastronomi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Çağla Özer’in önderliğinde düzenlenen organizasyon dün saat 16.00’da başlayıp 18.30’da sona erdi.
Darüşşafaka’da eğitim-öğretimlerini sürdüren ortaokul ve lise öğrencileri Gastronomi Bölümü ve öğrencilerini meraklı gözlerle izledi. Üniversite öğrencileri ile bir araya gelen öğrenciler aşurelerini yerken bölüm hakkında merak ettiklerine de yanıt bulma şansı elde ettiler.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Çağla Özer ile bir araya gelen Darüşşafaka Ortaokul Müdür Yardımcısı Neşe Eşer, düzenlenen organizasyondan ötürü son derece mutlu olduğunu dile getirerek şunları söyledi: “Bugün değerli öğrencilerimiz bir araya geldi ve çok güzel bir tablo oluşturulmuş oldu. Bu gibi dayanışmaların her zaman devam etmesini umut ediyorum. Öğrencilerimiz hem lezzetli aşurelerin tadına baktılar hem de sözlüklerine Gastronomi Bölümü gibi popüler olan bir meslek grubunu eklediler. İstanbul Gelişim Üniversitesi yönetici, akademisyen ve öğrencilerine teşekkürlerimi sunuyorum.”