Erzurum Günü’nde Erzurumlu Öğrencilerimiz Şehirlerini ve Yemeklerini Tanıttılar

er20150409_121805
Darüşşafaka Eğitim Kurumlarında yılda iki kez ulusal iki kez de uluslararası kültürlerin tanıtıldığı etkinlikler kapsamında “Erzurum” ilimiz tanıtıldı. Hafta boyunca Erzurumlu öğrencilerimiz hazırladıkları panoda illerine ait kültürel ve tarihi mekânları arkadaşlarına tanıtırken şehre özgü yöresel yemeklere de dikkat çektiler.
Erzurumlu öğrencilerimiz; 9 Nisan Perşembe günü okulumuzun yemekhanesinde Erzurum’a özgü kadayıf dolmasının yapımını gönüllülerimizden Serpil Aydemir ve Sevinç Taştan’ ın desteği ile öğrendiler.
Ayrıca yemekhane ekranlarında şehre ait tanıtım görüntülerinin yer alması, kültürün her anlamda tanıtılmasını destekledi. “Erzurum Günü”nde öğrencilerimize ve çalışanlarımıza okul yemekhanesinde hazırlanan Erzurum yöresine ait “Kesme Aşı Çorbası, Biber Dolması, Kadayıf Dolması” sunuldu. Yemekhane görevlileri de yöreye has kostümler ile servis yaptılar.
er20150409_105545
er20150409_123044

Ada Dijital Ajans