David Blatt Darüşşafakalı öğrencilerleydi

Darüşşafaka Doğuş Basketbol Takımı’nın NBA’den gelen dünyaca ünlü Baş Antrenörü David Blatt, Darüşşafaka Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi. 6 Ekim 2016 Perşembe günü Ayhan Şahenk Spor Salonu’nda “Değerler Eğitimi” kapsamında gerçekleşen buluşmada Blatt, Daçkalılarla “takım ruhu” konusunda bir söyleşi yaptı ve öğrencilerin sorularını yanıtladı.

content_img_9377_rsz

Söyleşinin başında hayat hikayesinden bahseden Blatt, ABD’nin Boston şehrinde annesiyle birlikte büyüdüğünü ve küçüklüğünden beri sporu tutku derecesinde sevdiğini söyledi. Ayrıca, kitap okumanın değerini vurgulayan ünlü koç, geriye dönüp baktığında hayatındaki en büyük kazanımın kitap okumayı sevmeyi öğrenmek olduğunu ifade etti.

Küçükken ne olmak istediğini bilmediğini, ancak ne yaparsa yapsın işinde en iyisi olmayı istediğini söyleyen Blatt, bu sözüyle öğrencilerden alkış aldı. Daçkalılara, “Olabileceğinizin en iyisi olmak için gereken güç ve yeteneğe sahipsiniz” diye seslendi.

Karakter, bağlılık, ekip ruhu ve motivasyonun öneminin altını çizen Blatt’e göre bunlara sahipseniz, istediğiniz her şeyi başarabilirsiniz.

2

Ekip çalışmasının kişiyi daha güçlü kıldığını da vurgulayan Blatt, “Hızlı gitmek istiyorsanız yalnız gidin, uzağa gitmek istiyorsanız birlikte gidin” diye konuştu.

Oyuncularından mükemmel performans değil, mükemmel çaba beklediğini ifade eden Blatt, başarının sadece sonuçla ilgili olmadığına, esas sürecin önemli olduğuna dikkat çekti. Tutarlı ve adanmış bir şekilde ve sabırla en iyisini yapmaya çalıştığınızda iyi sonuçların zaten geleceğini belirten efsane koç, “Kaybettiyseniz diğeri daha iyi olduğu için kaybedin, siz olabileceğinizin en iyisi olmadığınız için değil” diyerek öğrencileri motive etti.

3

Princeton Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra basketbol tutkusunun peşinden giderek basketbolcu olan ve senelerce oynadıktan sonra sakatlık geçiren David Blatt daha sonra kariyerine antrenör olarak devam etmiş. Olabileceğinin en iyisi olmak için çalıştığını söyleyen Blatt, şimdiye kadar NBA başta olmak üzere İsrail, İtalya, Yunanistan ve Rusya’da görev yapmış ve birçok önemli başarı kazanmış.

“Yaptığınız işi severseniz, yaşamınız boyunca bir daha çalışmak zorunda kalmazsınız” sözünü paylaşan Blatt, işine tutkuyla bağlı olduğu için her sabah mutlu uyandığını ve işe gitmek için sabırsızlandığını söyledi. Öğrencilere tavsiyesi, “Her günü başyapıtınız haline getirin” oldu.

5 4 7 6

Darüşşafaka Doğuş’tan teklif aldığında çok mutlu olduğunu belirten Blatt, şunları söyledi: “Burada beni cezbeden bir kültür ve tarih buldum. Türkiye kendi özgü bir ülke… Her zaman gördüğün şeyin arkasında bir de görünmeyenler var. Bu Türkiye’yi özel kılıyor. Ayrıca bütün yıl sizleri görme şansım var.”

Darüşşafakalı öğrencilerle buluşmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Blatt, sözlerini şöyle bitirdi: “Herkes basketbolda bir Michael Jordan olamaz, belki bu salondaki hiç kimse basketbolda bir Michael Jordan olamaz. Ama her biriniz, kendi yeteneklerinize göre olabileceğinizin en iyisi olabilirsiniz. Göstereceğiniz çabanın sınırı yok. Her zaman kendinize inanın. Kalbinizde sevgi olsun, o zaman başınıza harika şeyler gelecektir.”

8

Etkinliğin sonunda Darüşşafaka Eğitim Kurumları Yaşam Müdürü Mehmet Fahri Özbey tarafından bir teşekkür sertifikası takdim edilen David Blatt, öğrencilerle fotoğraflar çektirdi.

9

Darüşşafaka Doğuş Basketbol Takımı’na ve David Blatt’e yeni sezonda başarılar diliyoruz.