Darüşşafakalı Öğrencilerimiz TurkishWIN Genç Kadın Kariyer Günü’ndeydi

7 Mart 2015 tarihinde İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsünde gerçekleşen TurkishWIN Genç Kadın Kariyer Günü’ne 13 öğrencimiz katıldı.
IMG_9062

“Kariyerime nasıl başlamalıyım, seçtiğim meslek için yeteneklerimi nasıl keşfedebilirim kariyerim hakkında konuşabileceğim arkadaşlarım var mı, bana rol model olacak kadınlar kimler ve neler söylüyorlar, staj yapmalıyım ama nerede?” sorularına cevapların arandığı günde; okulumuz adına bir de sunum gerçekleştirildi.
Okulumuzun Girişimcilik Kulübü öğrencilerinden Ayşegül Türk (11.sınıf), “120+1” isimli öğrenci şirketini temsilen “girişimcilik” oturumda şirketin kuruluş sürecini ve işleyişini anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Öğrencilerimize Girişimcilik Kulübü Danışman Öğretmeni Cansu Aydemir’in eşlik ettiği Kariyer Gününde, Girişimcilik Kulübü öğrencilerimiz “120+1” şirketi adına bir stand açarak iş fikirlerini gelen konuklarla paylaştılar
100’ü il dışından olmak üzere yaklaşık 400 kişinin katıldığı etkinliğin tamamı canlı yayınla internetten de yayınlandı. Farklı temalarda konuk konuşmacıların yer aldığı Kariyer Günü kapsamında çeşitli şirketler (AKampüs, Borusan Holding, İpekyol vb.) de stand açtılar. Fuaye alanında Instabox eğlencesi düzenlendi. Muhterem İlgüner “Derinligine Marka” hakkındaki kitabını imzaladı ve gençlerle söyleşiler gerçekleştirdi. 2009 yılından beri her 8 Mart’ta sergilenen “Erkeklik İstisnai Bir Durumdur Fotoğraf Sergisi”, bu etkinlikte de toplumsal cinsiyet eşitliğinin mümkün olabileceğini dile getirdi.
IMG_9209
IMG_9342