Okulumuz 10. sınıf öğrencileri, 07 Mayıs 2015 günü Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi tarafından düzenlenen etkinlikte Darüşşafaka Cemiyeti Yüksek Danışma Kurulu Üyesi Hüsamettin Kavi ile bir araya geldi.
1950 yılında İstanbul’da doğan Hüsamettin Kavi, 1972 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesinden İnşaat Yüksek Mühendisi olarak mezun oldu. 1975 yılında askerlik hizmetini tamamladıktan sonra iş hayatına atıldı. 1978 yılına kadar inşaat sektöründe çeşitli faaliyetlerde bulundu. 1978 yılında Kavi Kablo ve Emaye Bobin Teli San. AŞ’de göreve başladı. 1989 – 2002 yılları arasında şirketin genel müdürlüğünü yaptı. Kavi, Aralık 2002’de kurulan ortak girişim şirketi BEMKA AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevine devam etmektedir.
1987 yılından beri İstanbul Sanayi Odası Meclis Üyeliği, 1993 – 2001 yılları arasında dört dönem İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı.
2001 – 2009 yılları arasında İSO Meclis Başkanlığı yapmış olan Kavi, günümüzde İSO Meclisi Onur Üyesi olarak görev yapmaktadır. Temmuz 2014’te Mapfre Genel Sigorta AŞ Yönetim Kurulu üyeliğine seçilmiştir.
Bugün 2010 yılında kurulmuş olan çimento, enerji, demir çelik ve cam sektörlerinde mühendislik, proje, uygulama , temsilcilik ve danışmanlık hizmetleri veren GTE End. Sistemleri AŞ’ nin Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmektedir.
Sunumunu kişisel gelişim ve kariyer planlama üzerine yapan Kavi, konuşmasına hayatında sporun ne kadar önemli olduğundan bahsederek başladı. Yirmi beş yıldır her sabah tenis oynadığını ve güne stres atarak başladığını söyledi. Öğrencilere spor yapmalarını önererek sporun insana “mağlubiyeti” de öğrettiğini vurguladı. Bunun çok büyük bir olgunluk olduğunu da ekledi. Yenilgilerden ders çıkararak “Ne yaparsam yenebilirim?” sorusunu sorun, dedi. Denedikçe hayattaki şansımızın arttığını da belirtti.
Konuşmasına zaman kurgusunun önemiyle devam eden Kavi, yolun ortasından sonra her günün değerli olduğunu ve her günün sonunda o günün kişiye ne kattığını, kişinin karşılığında ortaya ne koyduğunu sorgulaması gerektiğini söyledi. Verecek bir cevabın olmaması halindeyse sonraki gün iki günlük iş yapılması gerektiğini belirtti. İnsanı ileriye taşıyacak olan şeyin ise “dostları” olduğunu söyledi.