Darüşşafaka 148. Dönem liseli oldu!

Darüşşafaka’da ortaokul eğitimlerini tamamlayan 8. sınıf öğrencileri için düzenlenen “Liseye Geçiş Töreni”, 13 Haziran 2017 Salı günü Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu’nda yapıldı.
Darüşşafaka 148. Dönem öğrencilerinin liseye geçişinin kutlandığı törene, Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye İş Bankası Temsilcileri, TÜYAP Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal, TÜYAP Genel Sekreteri Ferda Tuncer, Darüşşafaka Eğitim Kurumları yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler, veliler, Cemiyet çalışanları ve Darüşşafakalılar katıldı.
Törende ilk olarak Darüşşafaka Ortaokulu Müdürü Ayşe Görey bir konuşma yaptı. “Çalışmak olsun hep ilkeniz, çalışmakla aydınlığa açılacak tüm kapılar. Hep ileriye bakın, zorluklar çıksa da karşınıza hiç yitirmeyin umudunuzu. Yıldırmasın hiçbir zorluk sizi. Sıkı sıkı sarılın hayallerinize ve hedeflerinize” diyen Ayşe Görey, ortaokuldan liseye uğurladığı öğrencilerine şöyle seslendi:
“Hayat kısa, kuşlar uçuyor… Ne güzel demiş Cemal Süreya. Daha dün ellerimizde bavullarımız, küçük bedenlerimiz, koca yüreklerimizle uçtuk bu yuvaya. Ülkenin dört bir yanından kardeşler edindik. Omuz omuza birbirimize dayanarak büyüdük. Acısıyla tatlısıyla senelere kafa tuttuk. Adımız 148. Dönem… Ne çabuk geçmiş zaman. Şimdi, yine omuz omuza kanatlarımızda bir yığın anıyla liseye uçuyoruz. Bağlama çaputları kaptan, bu dönem daha çok yol alacak. Yolunuz açık olsun. Sizleri sevgiyle kucaklıyorum.”
Darüşşafaka Ortaokulu’nu başarıyla bitirerek yuvalarındaki eğitim yolculuklarında ikinci aşamaya geçen her öğrenciyi tebrik eden Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Talha Çamaş ise konuşmasında, “Dünya Ekonomik Forumu web sitesinde yayınlanan “Eğitim İçin Yeni Vizyon” başlıklı bir raporda, 21. Yüzyılda her öğrencinin mutlaka sahip olması gereken beceriler sıralanıyor. En başta gelen beceriler ise: iş birliği, iletişim, eleştirel düşünme, yaratıcılık, merak ve karmaşık problemleri çözebilme… Bu becerilerin geleceğin dünyasında iş hayatında başarılı olabilmek için olmazsa olmaz olduğu dile getiriliyor. Sizin, lise yolculuğunuzda, işte bu becerilerinizi daha da geliştirmenizi, lisedeki ağabey ve ablalarınızın projeleri gibi çalışmalar yapıp hatta onların da üstüne çıkmanızı diliyorum. Hayat bir yolculuk ve bu yolculuğunuzda pusulanız her zaman yüreğiniz olsun!” dedi.
Türkiye İş Bankası’nın 2008 yılından bu yana yürüttüğü “81 İlden 81 Öğrenci” projesiyle Darüşşafaka Cemiyeti’nin en büyük kurumsal destekçisi olduğunu vurgulayan Çamaş, “2008’den beri her yıl kabul ettiğimiz 81 öğrencimizin tüm giderleri Türkiye İş Bankası tarafından karşılanıyor ve bugün liseye geçen öğrencilerimizin eğitiminde çok büyük katkıları var” dedi.
TÜYAP ile Darüşşafaka Cemiyeti arasındaki iş birliğine de değinen Çamaş, TÜYAP’ın 2012-2013 eğitim ve öğretim yılında Darüşşafaka’ya başlayan 24 öğrencinin eğitim destekçisi olduğunu ve bu öğrencilerin bugün liseye geçtiklerini söyledi.
Törene katılan TÜYAP Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal da bir konuşma yaptı. Öğrencileri tebrik eden ve eğitimlerine destek olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyduklarını belirten Ünal, öğrencilere Atatürkçü gençler olarak hayallerinin peşinden koşmalarını ve çok çalışmalarını öğütledi.
Konuşmasının ardından Bülent Ünal’a Talha Çamaş tarafından teşekkür edilerek “Kurucu Bağışçı Plaketi” takdim edildi.
Liseye geçen öğrencilerinin heyecanını paylaşan 8. Sınıflar Müdür Yardımcısı Neşe Eşer de bir konuşma yaparak şunları söyledi: “Darüşşafaka Ortaokulu için bu bir mezuniyet değil, özlemle beklenilen olgun “DAÇKALI” kimliğini kazanmanın ilk adımıdır. Daçkalı kardeşlerine öncü ağabey ve abla olmanın gururudur. Toplumdan aldığı desteğin varlığını daima hissederek, toplumdan aldığını topluma vermeye hazırlanmanın ilk basamağıdır. Ben de karşımda şu an topluma bu vefa duygusuyla ilerleyen pırıl pırıl genç öğrencilerimi liseli meslektaşlarıma devretmek için buradayım. Onlar sadece Darüşşafaka’nın en kalabalık dönemi olarak değil son 4-5 yılda birçok başarıya imza atmış gençler olarak Darüşşafaka Lisesi’nin haklı gururu olarak geçiyorlar liseye. Sevgili öğrencilerim, yolunuz ve bahtınız açık olsun.”
Konuşmaların ardından öğrencilere tek tek diplomaları takdim edildi. Öğrenciler, diplomalarını, Darüşşafaka Lisesi Müdürü Nimet Atabek, Ortaokul Müdürü Ayşe Görey, Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı ve Üyeleri, Cemiyet Yöneticileri ve öğretmenlerinin elinden almanın sevincini yaşadı.
Dereceye giren öğrenciler; Okul Birincisi Asel Birinci, Okul İkincisi Hatice Hadimli ve Okul Üçüncüsü Leyla Özcan’a diploma ve ödülleri, Darüşşafaka Ortaokulu Müdürü Ayşe Görey, Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Talha Çamaş, Başkan Vekili Hakan Tahiroğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Davut Ökütçü tarafından sunuldu.
Törende, bu yıl ikinci kez verilen “Sosyal Gelişim Ödülü”ne layık görülen Nurefşan Özcan, ödülünü Sosyal Etkinliklerden Sorumlu Müdür Yardımcısı Tülay Keçeci ve Beden Eğitimi Koordinatörü Erdem Yağız’dan aldı.
“İngilizce Üstün Gelişim Ödülü”nü kazanan Zeynep Sude Yurtsever ve “İngilizce Üstün Başarı Ödülü”nü kazanan Aysun Yıldız Yılmaz’a ise ödüllerini İngilizce Koordinatörleri Yeşim Seven ve Tarık Algın takdim etti.
148. Dönem Öğrencilerimizi tüm Darüşşafaka Ailesi olarak coşkuyla kutluyoruz. Dileriz ki tüm yaşamınız böyle güzel ve coşkulu olur. Başarınız sonsuz, yolunuz ve şansınız hep açık olsun!

LISE