9. Liseler Arası Salih Zeki Matematik Araştırma Projeleri Yarışması Basın Duyurusu

Bu yıl 9. Liseler Arası Salih Zeki Matematik Araştırma Projeleri Yarışması’nın Final Sergisi 22-23-24 Mayıs 2018 tarihlerinde Darüşşafaka Eğitim Kurumları Ayhan Şahenk Spor Salonu’nda gerçekleşecektir.

En son başvuruların 6 Nisan’da kabul edildiği yarışmaya 34 ilden 87 farklı liseden toplam 131 proje başvurmuştur. Bilkent Üniversitesi’nden Prof. Dr. A. Sinan Sertöz ile Prof. Dr. Azer Kerimov, Prof. Dr. A. U. Özgür Kişisel ve ODTÜ KKK’den Prof. Dr. Cem Tezer ile Doç. Dr. Erhan Gürel’den oluşan jürinin ön seçimi sonucunda 28 proje finalde yarışacaktır.

Final sergisinin açılışı 22 Mayıs 2018 saat 11.00 da TİM Gösteri Merkezi’nin Fettah Aytaç Salonunda gerçekleşecektir. Açılış törenin konuğu ODTÜ’den Prof. Dr. Turgut Önder olup, “Doğa ve Matematik” isimli bir konuşma yapacaktır.

Etkinlik süresince jüri, yarışmacı öğrencilerle görüşmeler gerçekleştirirken konuk rehber öğretmenler, okullardan gelecek konuk öğrenciler ile Darüşşafaka Lisesi öğrencileri; TİM Aynalı Salonda; ODTÜ Matematik Bölümü’nden Doç. Dr. Gökhan Benli’nin sunacağı “Permütasyonlar ve Oyunlar ” , ODTÜ Matematik Bölümü öğretim üyesi Dr. Dilber Koçak’ın sunacağı “Sonsuz Toplamlar” ve matematik öğretmeni Zekeriya Duru’nun sunacağı “Thales’ten Ord. Prof. Dr. Kerim Erim’e Matematik Tarihi” isimli seminerlere katılacaklardır.

Etkinliğin kapanış ve ödül töreni 24 Mayıs saat 15.00 da yine TİM Fettah Aytaç salonunda gerçekleştirilecektir.

Finale Kalan Projeler

Finalist Öğrenci ve Öğretmenlerin Dikkatine