6. Sınıf Öğrencileriyle Efes’i Keşfettik

Efes gezisi, 6. sınıf sosyal bilgiler dersi “Yeryüzünde Yaşam” ünitesi kapsamında 5-7 Mayıs 2017 tarihleri arasında 124 altıncı sınıf öğrencisi ve sekiz öğretmenin katılımıyla gerçekleşti.

Gezi, sosyal bilgiler öğretim programında yer alan dört kazanım çerçevesinde gerçekleştirildi:

• Anadolu ve Mezopotamya’da yaşamış ilk uygarlıkların yerleşme ve ekonomik faaliyetleri ile sosyal yapıları arasındaki etkileşimi fark eder.
  • Örnek incelemeler yoluyla tarih öncesindeki ilk yerleşmelerden günümüze, yerleşmeyi etkileyen faktörler hakkında çıkarımlarda bulunur.

4 Mayıs akşamı gece yoluğu yapan öğrencilerimizin ik durağı şirin mi şirin Şirince köyü oldu. Burada keyifli bir köy kahvaltısindan sonra köy gezildi ve sonrasında Meryem Ana Kilisesi ziyaret edildi.  Öğrencilerimizin 5 Mayıs’taki son durakları Selçuk Müzesi oldu.

İkinci gün Efes Antik Kenti ve İsabey Cami gezildi. Öğrenciler gezdikleri yerleri ilgiyle incelediler ve derste anlatılan medeniyetlerle ilişkilendirdiler.