OECD ISN2030 TOHOKU PROJECT 02.12.2016 ÇALIŞTAYI

OECD ISN2030 TOHOKU PROJECT

02.12.2016 ÇALIŞTAYI

oecd

OECD tarafından Japonya merkezli ve proje bazlı başlatılmış olan ISN2030 Tohoku Project, öğrencilerin uluslararası sorunlar ile ilgilenmeleri ve çözüm üretmeleri amacı taşır. Japonya, ABD, Almanya gibi ülke öğrencilerinin de içinde bulunduğu bu projede eğitim, göç, teknoloji, çevre konuları araştırılarak sürdürülebilirlik kapsamında projeler üretme hedeflenir. Okulumuzun 10 ve 11. sınıflarından 15 öğrenci Sosyal Bilimler Zümre Başkanı Oya Lebibe Alemdar ve Tarih Öğretmeni Funda Alaslan ile, MEF Ulusal ve MEF International Okullarıyla ortak olarak “Göç” kapsamında araştırmalar yapmakta, interaktif göç müzelerini inceleyerek, Anadolu coğrafyasının almış olduğu göçleri, tematik olarak sergileyebilecekleri interaktif ve bienal tarzında göç müzesi oluşturmayı planlamaktadır.

2-aralik-2016-tohoku1

Üçüncü çalışmamızı 2 Aralık 2016 tarihinde, Darüşşafaka, MEF Ulusal ve MEF International olarak kendi okullarımızda gerçekleştirdik. Darüşşafaka, “Türk-Yunan Nüfus Mübadelesi”, MEF Ulusal “İşçi Göçleri”, MEF International ise Suriye Göçleri konusunda beyin fırtınası yaparak oluşturulması planlanan “Göç Müzesi”nde hangi ürünlerin yer alabileceğini, kimlerle iletişime geçileceğini ve “Göç Müzesi”nin interaktif ortamda nasıl sergilenmesi gerektiğini tartıştılar. Skype vasıtasıyla MEF Ulusal ve MEF International Okulları ile iletişime geçerek fikir alışverişinde bulunduk. 14 Ocak 2017’de dördüncüsünü gerçekleştireceğimiz buluşma ile fikirlerimizi birbirimizle paylaşıp müzemizin ilk temellerini atarak sergilenmesini planladığımız somut ürünlerimizi ortaya çıkaracağız.

2-aralik-2016-tohoku

Fikirlerini, deneyimlerini bizden esirgemeyen Darüşşafaka Lisesi Müdürü Sayın Nimet Atabek’e ve bu çalışmamızda bizleri ziyaret ederek görüşlerini, yorumlarını bizlerle paylaşan MEF Okulları Genel Müdürü Sayın Azmi Özkardeş’e TOHOKU DŞ ekibi olarak teşekkür ederiz.