Sakarya’dan Cumhuriyet’e Üç Adım Kısa Film Yarışması

Ulusun canı pahasına varını yoğunu ortaya koyarak mücadele ettiği, İstanbul’dan başlayarak İzmir’de son bulan bu yolculukta kurtuluş ve bağımsızlık yolunda mihenk taşı sayılabilecek savaşlarla ilgili Türkiye geneli kısa film yarışması düzenleyerek yeni nesle bu savaşların amaç ve sonucunu hatırlatmak ve bunların unutulmamasını sağlamak amacıyla  Sakarya’dan Cumhuriyet’e Üç Adım Kısa Film Yarışması’nda dereceye giren kısa filmler belli oldu. Dereceye alan okullardan bazılarının katılımıyla 8 Kasım Salı günü 10.00’da Darüşşafaka Lisesinde ödül töreni düzenlendi. Türkiye genelindeki ilk dört kısa filme, Darüşşafaka Lisesinde ise bir kısa filme ödül verildi.

Dereceye giren kısa filmler:

Yarışmamızda DÖRDÜNCÜLÜK ödülünü Senin Yerine adlı kısa filmiyle almaya kazanan okul, Buca 85. Yıl Anadolu Lisesi.

Yarışmamızda ÜÇÜNCÜLÜK ödülünü Türk Milleti Sakarya Yolunda adlı kısa filmiyle almaya kazanan okul, Kepez Şehit Celal Özcan Anadolu Lisesi.

Yarışmamızda İKİNCİLİK ödülünü İlhaktan Egemenliğe adlı kısa filmiyle almaya kazanan okul, Özel Başak Anadolu Lisesi.

Yarışmamızda BİRİNCİLİK ödülünü Cumhuriyet’in Kahramanları adlı kısa filmiyle almaya kazanan okul, Özel Çağdaş Okulları Fen ve Anadolu Lisesi.