Darüşşafaka Okulları – İTÜ Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Ortak Tasarım Atölyesi “Eco-Schoolyards” / Eko(lojik)-Okul Bahçeleri Sergisine Katıldık

İTÜ Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencileri ve Darüşşafaka Lisesi öğrencileri iş birliği ile “eco-schoolyards / eko(lojik)-okul bahçeleri” başlığı altında tasarım atölye çalışmaları gerçekleştirildi. Bu ders yılı başından beri gerçekleştirilen atölyelerde, farklı yaş gruplarının ihtiyaçları, ekoloji ve oyun teması ile birleştirilerek çalışıldı.

Darüşşafaka yerleşkesinin açık alanlarının ele alındığı çalışmalarda öğrencilerimiz mimarlık öğrencileri ile birlikte çalıştı ve onlara fikir verdi. Böylece okulun asıl sahipleri olan öğrencilerin “Okul bahçeni kendin tasarla!” sloganı ile sürece dâhil olmaları sağlandı.

Tasarım atölyesi ürünleri 26 Aralık 2016’da İTÜ Mimarlık Fakültesinde sergilenmeye başlandı. Atölyeye katılan öğrenciler “final jürisine” davet edildiler. Final jürisine İTÜ Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencileri, yaptıkları projeleri sunarken Darüşşafaka öğrencileri de katkı sağladıkları projelerin jüri üyeliğini yaptılar.

Görevli Öğrenciler: Büşra Yıdırım, Selin Sema Boz, Tutku Bulut, Fatmanur Toklu, Yunus Emre Bayrı, Melis Satıkboğa, Defne Hadiş, Rabia Topgaç, Hümeyra Demir, Murat Küçük, Ahmet Çelik

Rehber Öğretmen: İrem Buyuran Aslan